Altijd optimaal genieten van je tuin

Van de herfst tot de lente, en van de zomer tot de winter, in ieder seizoen van het jaar wil je volop van je tuin kunnen genieten. In de buitenlucht zitten is niet alleen gezond, maar je wordt er ook vrolijk van. In de zomer doe je het al vaak, maar in de loop van de avond wordt het vaak toch te koud om buiten te zitten.

In de winter zit je al helemaal niet snel buiten, terwijl het ook dan lekker is om van de tuin te genieten. Daarom is het verstandig om een tuinkachel in je tuin te zetten. Zo kun je het hele jaar buiten zitten, met het hele gezin. Hier lees je welke soorten tuinkachels er zijn als u van plan bent uw tuin is lekker op te knappen en over te gaan naar een goedkope tuinaanleg.

De diverse soorten tuinkachels

Als we het hebben over tuinkachels, kun je dat in brede zin opvatten. Er zijn namelijk verschillende warmtebronnen verkrijgbaar die je in principe allemaal onder tuinkachels kunt scharen. We hebben het hier over de traditionele vuurkorven, maar ook over de moderne terrashaarden en de populaire vuurschalen.

Terrashaarden zijn over het algemeen de grootste tuinkachels op het terras. Je kunt hier met het hele gezin omheen zitten. Dit kan natuurlijk ook bij vuurkorven en vuurschalen, maar een terrashaard nodigt soms toch nét een beetje meer uit. Het is trouwens niet zo dat de grotere tuinkachels per se heel duur zijn. Als je een goede webshop hebt gevonden vallen ook de prijzen van terrashaarden reuze mee.

Wees slim, kies voor houtopslag

Wie stookt heeft hout nodig. Zo simpel is het. Helaas is het vaak moeilijk om een goede plek te zoeken voor je brandhout. Daarom zijn veel tuinkachels tegenwoordig uitgerust met een ingebouwde houtopslag.

Dit geldt overigens niet alleen voor de grotere terrashaarden. Er zijn ook vuurkorven en vuurschalen verkrijgbaar die een handige ruimte in de standaard hebben. Zo ben je niet meer ruimte kwijt aan je hout dan nodig is.

Kortom, wil je echt optimaal genieten van je tuin, neem dan een tuinkachel. Een tuinkachel nodigt namelijk uit om gedurende het hele jaar buiten te gaan zitten. Het vuur maakt het gezellig en biedt een bron van warmte. Welk type tuinkachel je het liefste wilt is aan jou.