De Voordelen van Duurzaam Wonen

Er was ooit een tijd dat iedereen netjes zijn energierekening betaalde en zich niet afvroeg of deze wellicht lager uit zou kunnen vallen. Onze samenleving is echter constant aan het veranderen en duurzame producten en hun besparende effect komen steeds meer onder de aandacht in ons land. Ook uw energierekening kan op jaarbasis waarschijnlijk honderden euro’s lager uitvallen.

Flink besparen door het plaatsen van zonnepanelen

Wist u dat zonnepanelen u gedurende hun levensduur maar liefst €16.200,- besparen (met een installatie van  op uw energierekening? Door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren leveren zonnepanelen u meer op dan het geld dat u op de bank heeft staan! Het is dan ook niet verrassend om te zien dat het aantal particulieren en bedrijven dat overstapt op zonnepanelen aanzienlijk gestegen is in 2012-2013. Ook de overheid gaat het belang van duurzame energie steeds meer inzien. Op dit moment vergoeden zij 15% van de prijs (tot €650,-) wanneer u een zonnepanelen installatie aanschaft.

Het optimaal isoleren van uw woning

U kunt niet alleen geld besparen met producten die energie opwekken, er zijn ook voldoende producten die ervoor zorgen dat u minder energie hoeft te verbruiken. Zo zorgen spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie er allen voor dat u jaarlijks tot honderden euro’s kan besparen op uw energierekening. Dit geldt ook voor het plaatsen van kozijnen met HR++ glas waar steeds meer Nederlanders op overstappen. Naast het feit dat deze producten u helpen besparen op uw energierekening voegen ze ook behoorlijk wat waarde toe aan uw woning. Woningen die optimaal geïsoleerd zijn doen het over het algemeen erg goed op de woningmarkt.

Besparen door te vergelijken

Besparen op uw energierekening hoeft niet duur te zijn. Zeker wanneer u tegenwoordig gratis vrijblijvende offertes kunt ontvangen voor bijna alle duurzame- en (ver)bouw producten. Hierdoor kan wel tot 20-40% op de uiteindelijke kosten worden bespaart! Bent u al nagegaan hoeveel u kunt besparen op uw energierekening?