Latex spuiten

Veel mensen verven hun wand met de roller en kwast nadat het stucen afgerond is, vaak resulteert dit in veel gevloek lang werk en niet te vergeten lelijke banen en strepen in de verf. De oplossing voor om de muur mooi egaal wit te maken is latex spuiten op de wanden.

Waarom latex spuiten

Met dit zogenaamde verfspuitwerk wordt de latex mooi egaal op de wanden aangebracht wat resulteert in een prachtig egaal gespoten muur. De keuze uit kleuren is zeer groot, latex is nagenoeg in alle kleuren te mengen, en dus ook op muren te spuiten. U kiest simpelweg een ral kleur en die wordt middel van deze techniek streeploos op uw muur aangebracht.

Tijdens het latex spuiten wordt gebruikt gemaakt van een verfspuit machine. Deze machine brengt aan de ene kant verf aan, en aan de andere kant wordt er onder hoge druk lucht doorheen geperst. Onder hoge luchtdruk wordt de latexverf op de muur gespoten, en op elke stukje van de muur wordt de verf met gelijke dikte aangebracht.

In stappen:

  • Eerst wordt de kleur gekozen en gemengd
  • De ruimte die gespoten wordt wordt afgeplakt
  • De verfspuit machine wordt gereed gemaakt
  • De niet afgeplakte gedeelte worden gespoten
  • Het afplak materiaal wordt verwijderd

En de kamer is helemaal netjes strak gespoten met verf.

Kan ik zelf met de verfspuit overweg?

Er zijn verschillende verfspuiten te verkrijgen in bouwmarkten, zowel huur als koop. Enkel laat de kwaliteit van de spuiten wel eens te wensen over. De verf wordt bijvoorbeeld niet goed verdeeld, of in de spuit komt er klontvorming.

Het latex spuiten vergt ook een bepaalde techniek, je dient een bepaalde “flow” aan te houden om een perfect egaal resultaat aan te houden. Wij raden u aan om het spuiten te laten doen, een bijkomend voordeel is dat u ook direct garantie krijg over het geleverde werk. De stuc concurrent is zeer bedreven in latex spuiten.