Onderhoudsvriendelijke keramische tegels

Wilt u tegels in uw woning? En bent u op zoek naar een goede tegelzetter? Dan zult u er al snel achter komen dat u heel veel keuzes heeft. Een van de populairste keuzes zijn keramische tegels. Keramische tegels bestaan uit aarde dat wordt gebakken op zeer hoge temperaturen. Het voordeel van dit type tegels is een uitstekende duurzaamheid. Daarbovenop komt dat de tegels uiterst onderhoudsvriendelijk zijn. Vaak wordt de tegel afgewerkt met een glazuurlaag. Dit maakt de tegel extra slijtvast, en geeft een mooi glanzend effect.

In tegenstelling tot natuursteen tegels, wordt het uiterlijk van de tegels bij de productie bepaald. Dit maakt het mogelijk om tegels zonder onvolmaaktheden te leveren. Een keramische tegel heeft bijvoorbeeld geen groeven of poriën waarin vuil kan trekken zoals bij stucwerk. Daarentegen heeft de keramische tegel een gladde oppervlakte en perfecte afmetingen. Dit draagt eraan bij dat de keramische tegel makkelijk zelf aan te leggen is. Schoonmaak van keramische tegels kan ‘gewoon’ met sop en water.

Bijzondere soorten keramische tegels

Het leuke aan keramische tegels is dat ze ook verkrijgbaar zijn  in verschillende patronen en bedrukkingen. Dit maakt het mogelijk om ieder gewenste vloer uiterlijk te combineren met de gebruiksvriendelijkheid van de keramische tegel. Zo zijn er de uiterst populaire houtlook tegels. De natuurlijke uitstraling van een houten vloer wordt hiermee ook met keramische tegels mogelijk. De patronen zijn gebaseerd op echt hout. Dit geeft u een ruime keuze uit de look van verschillende houtsoorten. Met houtlook tegels hoeft u zich geen zorgen te maken over uitzetting, lakbeurten en schuurbeurten.

Voor een modern, strak uiterlijk zijn betonlook uiterst populair. De industriële uitstraling van een cement- of betonvloer is te combineren met het gemak van een keramische tegel. De typische grijsachtige kleur geeft de woning een ruimtelijk gevoel. Gewenst door de woning eigenaar die zijn woning graag strak en stoer inricht. Door voor betonlook tegels te kiezen, krijgt u niet te maken met uitzettend beton. Of de nadelen van een poreuze betonvloer die vuil opneemt.