Schilderwerk overzicht en garantie

Schilderen is natuurlijk een must als het gaat om het beschermen van u woning of pand. Maar wat kost een huis schilderen? Buiten schilderwerk is van groot belang dat dit onder een goede garantie uitgevoerd word.
De kosten van buiten schilderwerk variƫren van een uurprijs 20 euro tot aan 40 euro per uur. Ook kan het complete buitenwerk worden aangenomen zodat u een all in prijs krijgt die vast staat.

Binnen schilderwerk

Binnen schilderwerk is een stuk makkelijker dan buiten schilderwerk. Zo heeft u geen last van slechte weersomstandigheden vorst en te warm weer. Binnen schilderen is hierom ook een stuk voordeliger dan buiten. Ook kunt u het voorbereidende werk vaak zelf doen zoals het schuren en ontvetten van deuren en kozijnen. Dit zal ten alle tijden schelen in de kosten voor het schilderen.

Wanneer is schilderen nodig?

Schilderen is nodig als de verflaag uitgedroogd is of los gaat laten. Dit is meestal na een jaar of 5. Zo moet een schildersbedrijf namelijk minimaal 5 jaar garantie geven op zijn schilderswerkzaamheden als hij is aangesloten bij een branche organisatie.

Bij het gebruik van verf voor binnenwerk is er sprake van acrylverf. Dit is een verf op waterbasis en is oplosmiddelvrij. Deze verf geeft geen geur en heeft een zeer snelle droogtijd. Een erkende schilder kan u hierover het beste adviseren over wat de beste verf voor binnen is om te gebruiken.

Kosten schilder

Hoeveel kost een schilder? Wat zijn nu normale kosten die een schilder kan gaan berekenen voor de opdracht die u hem wil gaan verstrekken? De prijzen van een schilder liggen gemiddeld tussen de 20 en 39 euro per uur voor het binnenschilderwerk. Verstandig is dan ook meerdere schilder offerte’s aan te gaan vragen om zo de prijzen te kunnen vergelijken van meerdere schilders.

Zelf schilderen of toch niet?

Vergeet niet dat schilderen een vak is. De meeste mensen proberen het zelf maar is geen garantie op kwaliteit werk. Ook de kosten schilder besparing die u denkt te kunnen doen wil wel eens flink tegenvallen. Zo adviseren wij toch een erkend schildersbedrijf in te huren die weet wat hij doet en garantie geeft op zijn uitgevoerde schilderwerk.