Uitbouwen van een woning

Iedereen wil wel wat meer ruimte creëren in zijn of haar woning. Natuurlijk zijn hier mogelijkheden voor zoals de woning verbreden of uitbouwen. Bij het uitbouwen van een woning komen heel wat technische aspecten om de hoek kijken.Zo is het heel belangrijk met welke bouwer of aannemer u in zee gaat.Kies ten alle tijden voor een erkend aannemersbedrijf die gecertificeerd is.

Uitbouw woning

De uitbouw van een woning laten bouwen is een hele opgave. Zo moeten er vergunningen aangevraagd worden en tekeningen worden gemaakt. Ook een zeer belangrijk aspect is de fundering van de uitbouw. Hier rust de gehele uitbouw of aanbouw op en is dus van zeer groot belang dat deze op de juiste manier word gestort. In het beton van de fundering van de uitbouw moeten wapeningsnetten worden gevlochten zodat het beton een geheel word en super sterk is.In de meeste gevallen zullen er eerst heipalen worden toegepast omdat anders de fundering evengoed kan wegzakken.

Buitenmuren metselen op de fundering

Als de fundering eenmaal gestort is kan men beginnen met de spouwmuren metselen. Deze worden gemetseld op de funderingsrand.Ook zal er een spouwmuur moeten worden toegepast zodat de uitbouw van een goede isolatie is voorzien. Als de buitenmuren en de spouwmuur eenmaal gemetseld zijn kan er met het dak worden begonnen.

Dak van de uitbouw

Het dak van de uitbouw kan op veelmanieren worden aangebracht. Zo kunt u kiezen voor een plat dak of een dak met een punt. Deze juiste keuze voor u dak kunt u van de rest van uw woning afkijken om zo alles passend te maken en het verschil tussen oud en nieuw nihil is.

Prijzen uitbouw woning.

De uitbouw prijzen die berekend kunnen worden liggen nog al verschillend. Deze variëren van 1000,00 euro per m2 tot er  met 4000,00 euro per m2. Dit heeft te maken met hoe groot word de aanbouw of uitbouw en wat voor soort isolatie waarden wilt u er aan toevoegen. Maar ook de materialen spelen hierin een grote rol. Zo kan er duurzaam gebouwd worden en flink bespaart worden op de materialen die uitgekozen worden.