Schokkende inbraakcijfers in 2015

Hoewel het aantal inbraken in Nederland in het afgelopen jaar weliswaar iets is gedaald, is het aantal geweldsdelicten tijdens een inbraak flink toegenomen! Steeds vaker gebruiken inbrekers meer geweld om een woning binnen te komen en om de aanwezige bewoners ervan te weerhouden de politie te
waarschuwen. Een zorgwekkende trend, die het voor woningbezitters des te belangrijker maakt om hun woning te voorzien van de juiste beveiliging. Niet alleen de juiste sloten zijn hierbij van groot belang, ook optionele beveiligingscomponenten worden steeds populairder. Het is een trend, die ook slotenmakers uit Utrecht opmerken. Wij spraken met deze slotenmakers over de toenemende vraag naar inbraakpreventie in Utrecht.

Steeds meer losse beveiligingscomponenten

Volgens de slotenmaker nemen steeds meer particuliere woningbezitters losse beveiligingscomponenten in huis, om anderen te waarschuwen tijdens een inbraak. De meest voor de hand liggende voorbeelden van deze losse beveiligingscomponenten zijn de elektronische camera en een bewegingssensor, die bijvoorbeeld in een hal of op de overloop kan worden bevestigd. Zodra het systeem een onverwachte beweging detecteert, zal er een alarm in de woning afgaan. Dit schrikt inbrekers af, waardoor zij de woning zo snel mogelijk zullen willen verlaten. De kans om betrapt te worden door omwonenden is immers vrij groot.

Koppeling met een particuliere meldkamer

Naast het feit dat losse beveiligingscomponenten aan populariteit winnen, lijken ook steeds meer mensen te kiezen voor een koppeling met een particuliere meldkamer. Dit houdt in dat er een systeem in huis geïnstalleerd wordt, die gekoppeld zit aan een meldkamer. Bij een afgaand alarm in huis, zal daarbij ook de meldkamer gewaarschuwd worden. Zo kan er direct een beveiliger naar de woning gestuurd worden of wordt u persoonlijk ingelicht, afhankelijk van uw voorkeuren en abonnement bij de meldkamer. Een succesvol systeem, wat de kans op geweld tijdens een inbraak aanzienlijk kleiner maakt.