De bodem raakt uitgeput, tijd voor groene energie

Voor onze dagelijkse mobiliteit verbruiken we veel brandstoffen. Brandstoffen die nodig zijn om ons te kunnen vervoeren, maar ook om te kunnen werken met pc’s, het huis te verwarmen of verpakkingsmiddelen te produceren.

Deze brandstoffen halen we uit de bodem van moeder aarde. Omdat deze brandstoffen gevormd worden door de natuur gedurende duizenden tot wel miljoenen jaren worden zo ook wel fossiele of uitputbare brandstoffen genoemd. Echter raken deze natuurstoffen uit de bodem steeds meer op en moet er worden gedacht aan andere manier om energie op te wekken. Duurzame energiebronnen worden daarom ook steeds meer aangewend om ons te voorzien in ons levenspatroon. Of dit nu gaat om vervoer of de energie voor onze huizen.

Er zijn op dit moment al veel mogelijkheden om als consument te kiezen voor duurzame energie. Zo worden bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen door de overheid fiks gesubsidieerd. Hierdoor wordt de terugverdientijd behoorlijk verkort. Ook u kan kiezen voor groene energie van uw energieleveranciers. Ook de opwekking van groene energie door energiemaatschappijen wordt door de overheid gestimuleerd. De prijs van groene energie verschilt daardoor vaak nauwelijks met die van grijze energie. Wanneer u besluit over te stappen naar groene energie is dit dikwijls goedkoper dan wat u nu betaalt. 4 op de 5 huishoudens heeft een te hoge energierekening. Groene energie wordt door veel verschillende leveranciers aangeboden. Ook hierin heeft u dus een ruime keuze en kan het tegelijkertijd een leuke besparing opleveren.

Dan maakt u ook een bewuste keuze met oog op toekomstige generaties. Overstappen energie kunt u zelf en kost weinig moeite. Vergelijk leveranciers en vraag energie aan bij uw nieuwe maatschappij. Het administratieve overstap proces wordt door uw nieuwe leverancier voor u geregeld.

Het fijne aan energie is dat u met zowel grijze als groene energie hetzelfde kan. Wanneer er gesproken wordt over groene energie dan zegt dit iets over hoe de energie is opgewekt. Onder groene energie bronnen vallen windenergie en energie opgewekt door waterkracht, maar ook zonne-energie en aardwarmte. De steltegel met groene energie is dat het opgewekt is uit een bron die niet uitbaar is, zoals de zon of wind. Wees verantwoord en stap over op groene energie!