Professioneel gebruik geluidsstudio

Een geluidsstudio kan op vele manieren gebruikt worden. Om je buren niet lastig te vallen op met je gezang. Hoe mooi je het ook vindt klinken, je buren klagen er wel over. Maar geluidsstudio’s worden ook op professioneel niveau gebruikt. Niet omdat elke zanger tijdens live concerten aan het playbacken is en eigenlijk vals zingt, maar om verschillende redenen. Vaak is het in beroepen waar veel verschillende geluidsbronnen zijn. Zo verstoren ze elkaar niet meer bij het gebruik van een geluidsstudio.

Radio

Alles wat je hoort via je radio wordt gemaakt in een geluidsstudio. Daarbij komt ook nog eens dat veel radio dj’s een kop telefoon gebruiken. Er wordt dus heel wat geluid geproduceerd bij een radiostation en daar hoeft niet heel het gebouw last van te hebben. Daarom makken ze gebruik van een geluidsstudio. Zo kunnen ze zich ook volledig op hun werk focussen als ze niet in de geluidsstudio zitten. Het is voor mensen die bij de radio werken dus zeker belangrijk om een goede geluidsstudio te hebben.

Musicals

Als je bij een musical ben geweest heb je waarschijnlijk wel eens het orkest voor of onder het podium gezien. Bij het orkest wordt vaak ook een geluidscabine gebruikt. Ze noemen het dan een drum cabine, omdat deze speciaal voor de drummer is. Zou deze drummer niet in een drum cabine zitten, dan zou je alleen maar de drums horen. Het geluid van de drums zou de rest van het orkest overstemmen. Dit zou natuurlijk een erg slechte invloed hebben op de musical, want de muziek past niet meer bij de musical. Ook bij musicals is het dus erg belangrijk om een goede geluidscabine aan te schaffen.

Zangers

Zangers nemen hun liedjes op in een opnamestudio. Dat is natuurlijk een ander woord voor een geluidsstudio. Dit klinkt natuurlijk raar, want je wil het gezang van deze mensen juist heel graag horen. Ze nemen hun singles op in een opnamestudio zodat de kamer geen invloed heeft op het lied. Als je het in een andere ruimte zou opnemen kan het zijn dat er een echo is of het heeft andere invloeden op het geluid. Dit zou een lied natuurlijk minder mooi maken. Op een live concert zitten ze natuurlijk niet een een geluidsstudio, maar maakt de experience van het concert het zo mooi. De kwaliteit van het geluid is dus minder goed bij een live concert dan op het internet of op de cd.